Kodi – medijos centras viskam

Pagaliau prisiruošiau parašyti seniai žadėtą įrašą apie namų medijos centro programą Kodi. Kodi – tai nemokamas, įvairioms platformoms skirtas multimedijos grotuvas. Galima jį naudoti kompiuteriuose, telefonuose, planšetėse ir televizoriuose, kaip kad yra mano atveju. Yra versijos skirtos: Linux, BSD, Mac OS X, Apple TV OS, Windows, iOS, MeeGo, Raspberry Pi.

Kodi yra gan dažnai atnaujinama programa ir mėgsta skambius versijų pavadinimus „Helix”, „Genesis”, naujausia stabili versija –  „Jarvis”, arba dabar kuriama ir dar beta stadijoje esanti „Crypton”. Mano TV Box’e buvo įdiegta „Genesis”, bet pamaniau, kad naujesnę turėti bus žymiai geriau, ir įsidiegiau „Jarvis”. Žinoma, to pasigailėjau, nes su ištrintąją versija pradingo ir daug kanalų, nes nauja versija įsirašė visiškai švari ir tuščia.

Apie Kodi įskiepius…

Tik įsirašius Kodi, jame nieko nerasi.  Įskiepius su kanalais reikia susidiegti pačiam. Kanalų yra milijonai todėl reikia pagooglinti ir atsirinkti pluginus, kurie jums bus reikalingi. Deja, ne visus kanalus pavyks pamatyti. Aš nors ir radau pluginų su „Viasat Sport Baltic” kanalu, tačiau jo niekaip nerodė. Taip pat ne viskas ką įsidiegsite rodys tiesiogines transliacijas. Yra daugybė „kanalų”, kurie yra tiesiog priėjimas prie vaizdo/garso įrašų saugyklų ir prisijungę jau tada patys galėsite pasirinkti kokį filmą žiūrėti.

Taigi, kadangi Kodi yra ne tik nemokama, bet ir atviro kodo programa įskiepius jai kurti gali bet kas. Pluginus galima diegti parsisiuntus iš interneto įsirašius į kokį USB raktą arba SD kortelę, arba galima diegti ir tiesiai iš interneto.

Fusion Installer for Kodi įrašymas

Pirmas žingsnis, kurį siūlau padaryti įsirašius Kodi, tai įsirašyti Fusion Installer’į, nes jis turi prieigas prie didelio internetinio lobio.

Žingsnis 1: Einame į “SYSTEM”, “File manager”.

screen-shot-2014-06-23-at-3-32-58-pm

Žingsnis 2: PAsirenkame “Add source”.

Žingsnis 3: Paspaudžiame ant “<None>” kuris yra po užrašu “Enter the paths of browse for the media locations”.

Žingsnis 4: Naudamiesi atsiradusia klaviatūra įvedame adresą “http://fusion.tvaddons.ag” be kabučių, ir spaudžiame “Done” mygtuką.

Žingsnis 5: Einam į laukelį po užrašu “Enter a name for the media Source”.

Žingsnis 6: Įrašome “fusion” ir spaudžiame “Done” mygtuką.

Žingsnis 7: Spaudžiame “OK” lango apačioje.

Žingsnis 8: Jau galima matyti, kad “fusion” atsirado “File manager” lange.

Žingsnis 9: Grįžtame į pagrindinį meniu, ir einame “Settings” kortelę po “SYSTEM” meniu.

Žingsnis 10: Einame į “Add-ons” kuris yra kairiame meniu.

Žingsnis 11: Pamatę “First run help…” pranešimą spaudžiame „OK”.

Žingsnis 10: Pasirenkame “Install from zip file”.

Žingsnis 11: PAsirenkame “fusion” folderį iš sąrašo.

Žingsnis 12: Dabar galite atidaryti bet kurį folderį su pluginais.

Viskas. Na, o kaip įdiegti kanalus (add-on) papasakosiu kitame įraše.

 

 

1 komentaras apie “Kodi – medijos centras viskam”

Parašykite komentarą