Peržengus 30-uosius

logo

Kažkaip prisiminiau, 90 kažkelintais metais rodytą laidą „Peržengus 2000” (Beyond 2000). Rodydavo ją, sakyčiau, sekmadienio rytais ir joje spėliojo kokia bus ateitis. Artėjant tokiems apvaliems skaičiams visada įdomu pasvajoti apie ateitį. O dabar visai įdomu pažiūrėti kaip pasikeitė ar pasitvirtino tos prognozės.

Augau su NKTV laida. Dar prieš keletą metų buvo galima rasti jos senus įrašus nktv.lt tinklalapyje. Taip pat prieš keletą metų ji buvo sugrįžusi porai sezonų į youtubą. Labai gaila, kad internete nebeliko senų laidos įrašų, smagu būtų pamatyti kokios naujovės mus pasiekė, o kokios tik ir liko teorijose.

Laidos apie naujoves, fantastiką man patiko nuo vaikystės. Todėl, taip pat viena iš mėgstamiausių laidų mano buvo Rolando Maskoliūno vedamas „Videokaukas„. Kokius siaubo filmus teko matyti Videokauko laidoje, neprisimenu, bet tikrai pamenu kai žiūrėjau „Žvaigždžių karus”. Kadangi laidą rodydavo, jei gerai pamenu, penktadienio vakarais, tai reikėdavo su tėvais pasiderėti, kad nelieptų man eiti miegoti, o leistų žiūrėti. R. Maskoliūno balsą prisimenu iki dabar, nes prieš filmą savo pasakojimu sukurdavo labai įdomią atmosferą. Panašiai tokią atmosferą sukurdavo ir Rytis Zemkauskas „Snobo kine” pasakodamas apie filmus.

Dar prisiminiau serialą „Tegul kraujas liejasi laisvai„. Geras angliško humoro serialas… Nerealiai geras serialas, tais laikas, buvo ir „McGiver„. Buvo labai įdomu žiūrėti fiziko Makgaiverio kuriamus visokius prietaisus iš nieko. Praėjus nemažai metų ir įsivedus namuose internetą parsisiunčiau keletą serijų ir labai nusivyliau. Tie išradimai, kuriais būdamas vaikas, labai tikėjau dabar atrodė visiška fantastika.

Grįžtant prie įrašo pavadinimo, tai taip, pasiekiau tokį simbolinį metų skaičių – man jau 30. Skaičius apvalus, verčiantis susimąstyti, prisiminti tai kas buvo, todėl kažkaip ir iškilo tokie prisiminimai iš vaikystės. Kažkaip stipriai atmintyje įstrigusios man tos laidos.

Metai metams nelygu – 20 prisimenu, buvo toks visai lengvas skaičius, ne toks kaip kad dabar 30. Tada neėmiau į galvą, kad metų jau kažkaip nemažai… o dabar, blemba, jau ketvirta dešimtis…

6 komentarai apie “Peržengus 30-uosius”

  1. Man tai kažkaip gyvenimo kokybė virš 30 labai pagerėjo. Na, ne materialine prasme, ta prasme jau viskas buvo gerai susiformavę. Grynai toks vidinis atsipalaidavimas, savęs suvokimas ir vidinė ramybė. Šiaip, dar prieš tai skaičiau „Raidos psichologiją“, kur rašoma, kad žmogus apie 30 susiformuoja į brandžią asmenybę ir vidujai išsilaisvina iš tėvų įtakos, t.y. pradeda gyventi savo nuosavą gyvenimą. Tai su tuom ir sveikinu, visi amžiaus tarpsniai smagūs, blė.

    Atsakyti
    • Kai suėjo pernai 29, tai buvau smigęs į depresiją kelioms dienoms… atrodė, nei normalaus darbo, nei žmonos dar nėra, atrodo jau metų nemažai, bet nieko normalaus dar nenuveikiau… Bet per metus reikalai pasitaisė ir pasiekimai profesinėje srityje ramybės gyvenimui kažkiek įnešė.

      Atsakyti
      • Man rimta amžiaus depresija buvo sukakus 26-iems. Kažkodėl atrodė, kad 27 — labai rimtas ir daug ką keičiantis skaičius 😀

        Normalus darbas, žmona ir kiti priedai visai nėra būtinybė. Gi visi žmonės skirtingi, reikia ir sau leisti būti kitokiam 🙂

        Atsakyti

Parašykite komentarą