Danske bank Vilniaus maratonas 2016

10

Tai štai, prabėgau jau trečią oficialią 10 km distanciją. Pernai buvau išsikėlęs tikslą šių metų maratone 10 km nubėgti greičiau nei per 50 min., bet šį tikslą įgyvendinti nepavyko, tačiau rezultatas geresnis nei pernai, ir todėl šiandien gėdos nejaučiu.

Nors sinoptikai prognozavo, sekmadieniui nemažą karštį, bet rytas buvo visai vėsus, todėl atsikėlęs ir pamatęs apniukusį dangų tikėjausi, kad toks oras išsilaikys ilgiau, tačiau praėjus kelioms valandoms dangus pradėjo giedrėti ir išlindo saulė.

melyni
Augusto Didžgalvio fotografija https://www.facebook.com/didzgalvio/

Pasiekti startą, eilinį kartą nusprendžiau pėsčiomis – troleibusai važinėja neaiškiais maršrutais, o ir šokia tokia mankšta prieš bėgimą irgi nepamaišys. Išėjus į lauką pradžioje nepasirodė labai karšta, bet paėjus toliau oras greitai pradėjo kaisti ir pasiekus startą jau norėjosi ieškoti pavėsio. Belaukiant starto, dalyvius linksmino tokie mėlynai apsirengę žmogeliai. Viena jų man padarė nugaros masažą ir dar davė pliauską per žandą (apatinį).

Po tokio paskatinimo bėgti buvo visai smagu ir pirmi 5 km bėgosi lengvai. Pradžioje bėgau paskui tokią labai dailią, sportišką merginą su timpomis ir visai nenorėjau jos aplenkti. Bet paskui gal ties kokiu 4 km aplenkiau.

Be paėjimų bėgau iki 5 kilometro. Kadangi ši trasos dalis buvo be pavėsių, saulėje, pajutau, kad jau darosi karšta ir pristabdžiau. Šiaip ar taip bėgau juk dėl savęs, dėl malonumo, o ne dėl pirmos vietos, todėl nebuvo jokio reikalo draskytis. Po šio paėjimo buvo dar keletas paėjimų. Vieno jų metu mane pasivijo žavi bėgikė paplekšnojo per nugarą ir paskatino bėgti. Kurį laiką laikiau jos tempą, tačiau vėl pristabdžiau, o ji dar kelis kartus mane paskatinusi nubėgo tolyn. Iš tiesų, jei ne ji, būčiau atbėgęs tikrai lėčiau.

Kaip ir reikėjo manyti, alpstančių šiandien buvo. Ne kartą teko girdėti kaukiančias greitosios pagalbos automobilio sirenas. Pats mačiau gal kokius 3 prigulusius bėgikus, kuriems buvo teikiama medicininė pagalba. Buvo tikrai karšta, todėl visai norėjosi dušų trasoje, prisimenu, prieš tris metus, Nike bėgimo metu jie labai atgaivindavo. Dabar gi, toks dušas tik prie katedros, ne trasoje…

Tai vat, na o finišą kirtau greičiau nei pernai, mano laikas 57:57. Prieš bėgimą maniau, kad jau kitais metais nebėgsiu. Na, bet smagu tokiuose renginiuose dalyvauti. Bėgsiu ir kitąmet.

P.S. Pernai savaitgaliais mėgdavau išlenkti po skardinę alaus, na, o šiemet keletą mėnesių nevartojau jokio alkoholio. Treniravausi šiemet ne ką daugiau nei pernai, bet laikas geresnis keliomis minutėmis. Linkstu prie to, kad galiu tapti visišku abstinentu.

 

4 komentarai apie “Danske bank Vilniaus maratonas 2016”

  1. Greitis tai neblogas vis tiek. Sutilpai į valandą ir gerai. Tiesą sakant, ko čia plėšytis, kai Endomondo rodo pas tave geriausią rezultatą 55min. Net Malčius niekad nėra per 50 min nubėgęs.

    Atsakyti

Parašykite komentarą