Apie alkoholio ribojimo įstatymus logiškai

Alkoholio ribojimo įstatymas

Mėgstu logiką, tai pabandžiau pagalvoti ir apie alkoholio ribojimo įstatymus, kurie aktualus šiuo metu – apie draudimą prekiauti alkoholiu rugsėjo 1-ąją ir apie naująjį, kuris leidžia alkoholį parduoti tik pateikus asmens dokumentą. 

Draudimas prekiauti alkoholiu rugsėjo pirmąją skirtas tam, kad tą dieną nepilnamečiai negalėtų jo nusipirkti; reikalavimas kiekvieną kartą pateikti asmens dokumentą skirtas tam, kad nepilnamečiai alkoholio nenusipirktų niekada. Tai logiškai mąstant, nepilnamečiai alkoholio dabar negali nusipirkti niekada – net tik rugsėjo pirmąją, bet ir jokią kitą dieną. Tačiau pilnamečiai galėdami kitomis dienomis jį pirkti, rugsėjo pirmąją negali. Tai pagal šią loginę seką gaunasi, kad įstatymas draudžiantis parduoti alkoholį rugsėjo pirmąją galioja tik pilnamečiams. Ir kokia tada viso to prasmė?

Beje, taip jau išėjo, kad paskutinius kokius 2-3 metus rugsėjo pirmąją vis prabėgdavau pro Žaliąjį tiltą. Abejose jo pusėse kiekvienais metais surasdavau būrelius intensyviai besisvaiginančių nepilnamečių. Šiemet, deja, neteko pro Žaliąjį tiltą praeiti, bet už tai išnaršiau visą senamiestį. Mačiau daug jaunimėlio ir kas džiugiausia, kad nė vienas neturėjo jokio butelio. Norėtųsi manyti, kad ir po Žaliuoju tiltu buvo tuščia.

5 komentarai apie “Apie alkoholio ribojimo įstatymus logiškai”

  1. Įstatymas, draudžiantis parduoti alkoholį nepilnamečiams visuomet buvo skirtas nepilnamečiams. Turim kaip minimum 3 įstatymus tuo pačiu tikslu, ir daaaug prisvaigusių paauglių, nes daugumai px visi įstatymai.

    Atsakyti
  2. Na, galima ir kitokia logika. Rugsėjo 1 dieną draudžiama visiems, Tam, kad mes negertume ir taip bent Rugsėjo 1 dieną nerodytume blogo pavyzdžio nepilnamečiams.

    Beje, bent man tikrai yra buvę, kad norėjau nusipirkti ir ups, jau po 22 val., neparduodam. Ir likau be alkoholio.Taip, kad tam tikrais atvejais tikrai veikia tie draudimai.

    Atsakyti
    • Bet rugsėjo pirmąją labiau linkę gerti yra vaikai, o ne suaugusieji. O ir šiaip, dažniausiai rugsėjo pirmoji būna darbo diena, todėl nemanau, kad suaugusieji tą dieną išgeria daugiau alkoholio nei kuria kitą dieną. Jei jau norima uždrausti pirkti alkoholį, tai logiškiau būtų pasirinkit kokią kitą dieną. Pavyzdžiui per šventines dienas – įvedant nedarbo dieną prekybcentriams, nes tikrai ne baltos mišrainės dasipirkt ten visi eina.

      Atsakyti

Parašykite komentarą