Dar truputį apie Xiaomi Mi Note…

Mi Note

Naudojuosi šiuo telefonu jau apie du mėnesius ir noriu pasidalinti dar keletu įspūdžių apie jį.

Kamera

Tai yra pati pati silpniausia telefono vieta. Nors ir turi keletą įdomių funkcijų, tačiau su ja galima fotografuoti tik iš bėdos ir iš arti. Macro nuotraukos gražios gaunasi, o visa kita labai prastai. Ir tai, kad galima įjungti rankinį kameros režimą ir visus nustatymus (WB, išlaikymą, ISO) įvesti pačiam, situacijos negelbėja.

Korpusas

Pirmiausiai telefoną laikiau įdėtą į plastmasinį dėkliuką, kurį kaip vieną iš dovanų atsiuntė pardavėjas. Tačiau jame telefoną naudoti nepatogu, kadangi šoniniai telefono mygtukai tampa sunkiai apčiuopiami ir kas kartą norint užrakinti ekraną, mygtuko reikia paieškoti.

Nešiodamas telefoną be dėkliuko tikėjausi, kad blizgi jo nugarėlė susibraižys, tačiau rimtų įbrėžimų ji neturi, yra tik keli mikroįbrėžimai. Dėl blizgios savo nugarėlės telefonas yra nerealiai slidus. Viena ranka telefoną naudoti reikia ypatingai atidžiai, dviem rankomis – taip pat negali jaustis ramus. Telefonas slidinėja ir ne tik rankose. Slysta padėtas ant sofos, slysta padėtas ant stalo, jei šis kiek nelygiai stovi. Kartą telefoną nakčiai padėjau ant stalo krašto, o ryte radau jį gulintį ant grindų, gerai kad krisdamas pataikė ant kilimo. Todėl kokio nors dėkliuko jam vistiek reikėtų.

Programinė įranga

Pradžioje MIUI dažnai naujinosi ir atsinaujino iki 7.5.5.0 versijos. Android taip pat gavo naujausią 6.0.1 versiją.

Žadintuvas pritaikytas užuomaršoms ir tokiems paranoikams kaip aš. Paprastai, atsigulęs miegoti keletą kartų patikrinu telefoną ar neužmiršau įjungti žadintuvo. Šiame telefone jo praktiškai netenka išjungti. Jeigu savaitės viduryje pasitaiko koks laisvadienis ir mėgini žadintuvą išjungti, iš karto gauni klausimą – ar išjungti tiek vienam kartui ar visą seriją? Visuose ankstesniuose telefonuose man išsijungdavo visos savaitės žadintuvai, o čia ne. Labai geras sprendimas.

Telefone yra įdiegta atminties pravalymo programa, kuri dirba labai efektyviai. Kas keletą dienų pati vis primena pravalyti atmintį ir kiekvieną kartą ištrina didelį kiekį šiukšlių.

Apskritai telefone jau yra įdiegta daug reikalingų programėlių, kurias ankščiau turėdavau papildomai siųstis, pvz.: prožektorius, diktofonas, kuris automatiškai įrašinėja telefoninius pokalbius, QR kodų skaneris, antivirusinė, programėlė interneto duomenų naudojimo stebėjimui… Dar yra įdiegta „Virtual SIM” tik nežinau kaip ją naudoti, nes atidarius visi tekstai pateikti kinų kalba.

Problemų kyla tik su Endomondo arba tiksliau, su GPS. Pirmus du kartus šį appsą įsijungiau važiuodamas dviračiu, tikslią buvimo vietą jis parodydavo, tik tuo metu, kai įjungtas telefono ekranas, o jam užgesus GPS atsijungdavo. Todėl įsirašė tokią kvadratinė trasa. Po to pažaidžiau su nustatymas ir išbandžiau bėgimo trasoje – viskas veikė puikiai. Tikriausiai, tai buvo susiję su baterijos taupymo rėžimo nustatymais.

Vis išlenda kinų kalba netikėčiausiose vietose. Pavyzdžiui dabar, Olimpiados metu, šalia laikrodžio widgeto atsirado Kinijos rinktinės medalių statistika. Nustatymuose niekur, neradau galimybės pakeisti šalį, kad pavyzdžiui Lietuvos iškovotus medalius rodytų. Tikriausiai Xiaomi mano, kad jų telefonus naudoja tik kinai.

USB

Įprastai prijungus bet kokį telefoną USB laidu prie kompiuterio, jis prisijungia duomenų perdavimo režimu, Mi Note prijungiamas tik baterijos krovimo, todėl tenka eiti į meniu ir rinktis, kad dar ir duomenų perdavimo funkcija būtų įjungta. Ir taip kiekvieną kartą. Nelabai patogu.

Parašykite komentarą