Xiaomi Mi Note – pirk telefoną, o ne vardą

Xiaomi Mi Note

Kai nusipirkau savo pirmąjį Samsungą (Galaxy S2), tai nemaniau, kad kada nors nusipirksiu kitos firmos telefoną. Jis tada man patiko viskuo – didelis ekranas, greitas, gera kamera… Tuo metu, tai buvo geriausiu pasaulyje pripažintas telefonas. Nuo tada domėjausi tik Samsung Galaxy serija ir po trijų metų naudojimo S2 iškeičiau į S5. Pradžioje maniau, kad kitas mano telefonas bus koks nors S7 ar S8, bet paskui pagalvojau ar tikrai man reikia, tų visų navarotų? Valdymo gestais – nenaudoju, NFC – tik išbandžiau, išmanusis laukimas taip pat tik išbandytas, pulso matuoklis kartais veikia, kartais neveikia… Supratau, kad labiausiai man reikalingas telefonas su dideliu ekranu, nes mėgstu telefone skaityti knygas, žiūrėti youtube ir pan. O kai darbe gavau papildomą telefoną, prireikė ir galimybės viename telefone naudoti 2 SIM korteles, nes du telefonus nešiotis gan nepatogu. Ir kaip tyčia tuo metu sužinojau apie Xiaomi.

Kas vis dar manote, kad kiniški telefonai greitai genda ir jų baterijos nusibaigia per kelis mėnesius, tai manykite taip ir toliau, ir mokėkite už samsungus ir aifonus  2-3 ar 4 kartus brangiau, nei jie verti iš tikrųjų. O aš susiradau savo lūkesčius atitinkantį telefoną už ~200€, kuris niekuo nenusileidžia konkurentams. Pvz.: panašių parametrų Samsung Galaxy Note 4 Tele2 parduoda už 535€.

Pasidomėjus Xiaomi sunkiausia buvo išsirinkti telefono modelį. Prioritetas man buvo didelis ekranas. Du didžiausius ekranus turintys modeliai – Mi Note ir Mi Max. Mi Max turi 6,44 colio ekraną kas man pradžioje pasirodė visai geras dydis, bet paskui pabijojau, kad su tokiu jau gali kilti problemų, nes čia jau gaunasi gal net labiau, planšetė nei telefonas. Kiniečiai reklaminiuose klipuose jį visur pateikdavo, kaip labai patogų telefoną, ir pabrėždavo, kad į kišenę jis tikrai tilps – visuose matytuose klipuose jis buvo dedamas į kišenę. Na, jis į tą kišenę tilpdavo, bet būdavo šiek tiek išlindęs. Todėl šiek tiek pasvarstęs nusipirkau Mi Note, jame yra viskas ko man reikia… na, gal tik pirštų antspaudų skenerio trūksta, bet be jo galima išgyventi.

Telefonas atkeliavo įprastoje „ekologiškoje” dėžutėje. Komplektacija paprasta – USB laidas, 2A įkroviklis ir adatėlė SIM kortelių stalčiukui atidaryti, na ir pats Mi Note telefonas, žinoma. Paėmęs į rankas dėžutę pamaniau, kad pardavėjas, tikriausiai, suklydo ir Mi Max man atsiuntė, nes dėžutė gan didelė pasirodė.

Dizainas

Drąsiai galiu pasakyti, kad tai pats gražiausias mano kada nors turėtas telefonas, ir apskritai vienas gražiausių, kuriuos dabar galima nusipirkti. Prieš tai turėtas Galaxy S5 buvo tiesiog tragedija. Mi Note labai plonas (7mm), nugarėlė blizgi su lenktais kraštais, panašiai kaip Galaxy S7 ekranas.

Xiaomi Mi Note

Tokia blizgi nugarėlė turi du minusus. Visų pirma ji gali susibraižyti, ir yra slidi, todėl neįpratus, telefonas gali labai lengvai iš rankų išslysti. Pardavėjas kaip dovaną įdėjo plastmasinį skaidrų dėkliuką, tai telefoną į jį iškarto ir įkišau. Atrodo ne taip gražiai, bet yra apsaugotas.

Ekranas

Dydžio jau dabar man tikrai užtenka (5.7 colio), spalvos gražios. Ankščiau maniau, kad tik AMOLED ekranai gali būti tokie ryškiaspalviai, tačiau šio telefono IPS LCD ekranas, tikrai, neatrodo prasčiau nei AMOLED, o pikseliai tokie maži, kad jų įžiūrėti plika akimi taip pat nepavyks. Labai patinka tai, kad dabar darbalaukyje daug ikonų telpa, galiu naudoti didesnius widgetus. Pats ekranas nėra visiškai lygus, kraštuose jis vos vos užlinksta. Plika akimi to nepastebėsi, bet tai išryškėja, kai ant ekrano užklijuoji apsauginį stikliuką – kraštuose stikliukas neprilimpa. Pasak internetų, su tokiu užlenkimu ekraną braukyti yra patogiau.

Xiaomi Mi Note

Kamera

Silpnoji šio telefono vieta, tai galinė 13 megapikselių kamera. Gero apšvietimo sąlygomis nuotraukos pakenčiamos, tačiau prieblandoje išryškėja triukšmai. Ankščiau mano turėtas Galaxy S5 fotografavo tikrai geriau. Bet renkantis telefoną, ne kamera buvo prioritetas.

Tačiau priekinė 4 megapiksleių kamera man patiko. Samsung telefonuose, naudojant priekinę kamerą, ji kažkaip keistai fotografuoja veidus. Nežinau kaip paaiškinti, bet veidas man visada atrodo kažkoks keistas. Čia tos problemos nėra, nuotraukos yra daug natūralesnės. Beje, darant selfį yra rėžimas, kuris šalia veido parodo amžių ir lytį. Tai man vis nurodydavo 21-24 metus. Turėtų šis rėžimas patikti moterims…

Kemera daug rėžimų neturi, tačiau yra spalvų filtrai, panorama, refokusas (kai nufotografavus galima fukusą nutaikyti į kitą objektą), HDR. Kaip vieną iš pliusų galima paminėti galimybę greitai fotografuoti. Įspaudus fotografavimo mygtuką jis daro daug nuotraukų, dirba kaip koks automatas. Filmuoti telefonas gali 4K raiška, turi vaizdo sulėtinimo ir „timelapse” funkcijas.

Xiaomi Mi Note

OS ir MIUI

Telefone sukasi Android 4.4.4 Kitkat (kažkada planuojama atnaujinti iki 6.0 (Marshmallow)) ir Xiaomi kurta vartotojo aplinka – MIUI. Pats MIUI man kažkiek primena iOS – panašios spalvos, šriftai… Viskas žiūrisi labai maloniai. Standartiškai MIUI nėra Lietuvių kalbos, tik anglų ir kinų. Pardavėjas prieš išsiųsdamas telefoną siūlė įdiegti modifikuotą vartotojo aplinką su Lietuvių kalba. Toks variantas akiai malonesnis, tačiau modifikuotas MIUI negauna atnaujinimų, todėl pasirinkau standartinę MIUI su anglų kalbą, tuo labiau, kad daugelis programėlių leidžia keisti kalbas.

Tik įjungus telefoną jame radau jau įdiegtų keliolika nereikalingų kiniškų programėlių (kurias galima ištrinti) ir nebuvo Google servisų. Tačiau telefone yra MI App Store, iš kurio galima parsisiųsti Google Play.

Xiaomi Mi Note verdiktas…

Naudojuosi šiuo telefonu jau keletą dienų. Pirmiausiai, prie jo reikėjo šiek tiek priprasti, nes iki šiol 4,5 metų naudojau TouchWiz, o MIUI šiek tiek kitoks, ir tiesą sakant, man gal net labiau patinkantis. Pats telefonas greitas, nestringa, naršant internetą nekaista… nu puikus telefonas, trumpai sakant.

Dar šis tas

Jei planuojate įsigyti naują telefoną, tikrai siūlau pasižvalgyti po Xiaomi gaminius. Šis gamintojas gamina tikrai labai gerus telefonus už nedidelę kainą (150-200 eurų). Tik žinoma, geriausią kainą pasiūlo pardavėjai kinai (aliexpress), o ne perpardavėjai Lietuvoje.

Xiaomi Mi Note

Xiaomi Mi Note

Xiaomi Mi Note

12 komentarų apie “Xiaomi Mi Note – pirk telefoną, o ne vardą”

  1. Kiek telefono kaina su siuntimu, ir kiek atsiėjo mokesčiai prie Lietuvos sienos. Kaip suprantu, iš kinų tiesiai siunteisi (atidžiai neskaičiau, tai galėjau pražiūrėt, jei buvo parašyta). Man irgi reiktų kokio 3-4′. Dabartinis jau dvesia akyse.

    Atsakyti
    • Su siuntimu mokėjau 220e kažkur. Bet siunčiau su DHL, tai apie 20 siuntimas kainavo. Mokesčių jokių nebuvo, nes pardavėjas pirmiausia siuntė į Angliją, o iš jos į Lietuvą, tai išmuitintas buvo Anglijoje ir man tas papildomai nekainavo. Bet įvyko toks zapadlo, kad kai nusipirkau, tai kitą dieną jis 19 eurų atpigo. Tai realiai telefoną buvo galima ir pigiau įsigyti.

      Atsakyti
  2. Išsijunk paranojišką apsaugą nuo spamo, URL įdedu – iš karto capchą meta.
    Be to, pas tave Conditional captcha grybauja, suvedu gerai – o ji klaidą meta.

    Atsakyti
  3. Sveiki norejau pasitikslinti del siuntimo per anglija, pirkote is aliexpress ir atomatiskai DHL siunte per anglija ar reikejo bendrauti su pardave? detaliau jeigu galima siuntimo procesa.

    Atsakyti
    • Labas, pirkdamas iš karto galėjai rinktis, kuriuo būdu, nori gauti. Aš pirmiausia pasirinkau paprastu paštu, bet pardavėjas parašė ir pasiūlė geriau rinktis DHL. Tuomet teko primokėti ir jis išsiuntė per DHL.

      Atsakyti

Parašykite komentarą