Najwa bin Laden, Omar bin Laden, Jean Sasson – Esu bin Ladeno sūnus

1323071822esubinladenosunus

Po ilgesnio laiko perskaičiau dar vieną gerą knygą. Dirbu dabar kitoje vietoje, šalia namų, todėl į darbą pėsčiomis einu. Ankščiau kelionė iki darbo trukdavo apie 30 min. autobusu, todėl per dieną galėdavau skirti papildomą valandą skaitymui – vis gi darbas ne šalia namų, savo pliusų irgi turi.

Knygą ėmiausi skaityti, nes buvo labai įdomu sužinoti Osamos tapimo teroristu motyvus. Prisižiūrėjęs Holivudinių filmų įsivaizdavau, kad galbūt, netyčia amerikiečiai kokį nors jo giminaitį nužudė ir jis atseit keršija, ar gal šiaip kažkas ten labai svarbaus įvyko, dėl ko jis metė normalų gyvenimą ir pradėjo ruošt savižudžius. Todėl sužinoti visą tiesą buvo tikrai labai įdomu

Na, ir šioje knygoje viskas yra atskleista. Apie tai pasakoja du artimiausi jo žmonės – sūnus ir pirmoji žmona. Žmona, musulmonų kultūroje daug teisių, neturi, ir prieštarauti vyrui negali, todėl ir jos pasakojimai „atsargesni”, išdėstomi tiktai įvykiai. Įdomesni ir kupini išgyvenimų, yra sūnaus Omaro pasakojimai, kurį Osama norėjo paskirti savo įpėdiniu Al-Qaeda’os grupuotėje. Tačiau vaikinukas laiku išmoko atskirti gėrį nuo blogio ir pabėgo, palikdamas savo tėvą. Nors knygoje pasakojamos ir labai senos istorijos, tačiau jos atpasakotos labai detaliai. Matyt, kai žmonės gyvena be televizorių, kompiuterių ir telefonų, tai jų galvos neprikimštos nereikalingo šlamšto ir tokiu būdu lengviau tampa atsiminti tikrai svarbią informaciją.

Skaitant šią knygą galima ne tik apie apie Bin Ladenų šeimą daug sužinoti, bet ir apie islamišką kultūrą, nes knygos pasakotojai paaiškina daug dalykų pvz: kad moterys negali vienos eiti gatve, ir jas būtinai turi lydėti šeimai priklausantis vyras, sužinojau kad yra trys pagrindiniai moterų drabužiai „čadra”, „abaja” ir „burka”, kad ne visose šalyse islamo taisyklės yra vienodai griežtos. Na, ir šiaip dar daug visko yra pripasakota.

Tikrai gera knyga, rekomenduoju visiems ją paskaityt. Ji iš tos serijos, kur baigi skaityt ir dar kurį laiką apie ją galvoji…

0 komentarų apie “Najwa bin Laden, Omar bin Laden, Jean Sasson – Esu bin Ladeno sūnus”

  1. Kaip tik svarsčiau, ar derėtų perskaityti šią knygą. Dabar žinosiu, ką įrašyti į „to read” sąrašą! Ačiū. 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą