Dan Brown – Prarastas simbolis

simbolis

Perskaičiau dar vieną Dan Brown knygą – „Prarastas simbolis”, kuri iš esmės yra apie slaptąją masonų organizaciją, tiksliau apie jų slepiamas paslaptis. Dan Brown pasistengė šią organizaciją knygoje aprašyti taip įdomiai ir paslaptingai, kad net kilo noras šia brolija papildomai pasidomėti. Bet apie tai kitame įraše. Čia reikia papasakot apie knygą.

Knyga man vėl buvo tikras perliukas. Jau nuo pirmų puslapių prikaustė ir negalėjau jos paleist kol neperskaičiau. Kaip ir prieš tai skaitytas „Meteoritas” čia buvo įtempto veiksmo trileris. Kadangi tai jau antra mano skaityta Dan Brown knyga, tai pastebėjau autoriaus braižą ir jau iš pirmųjų puslapių pasidarė aišku, kas šiame romane susiburkuos.

Knygos siužetas: Harvardo profesorius Robertas Lengdonas sulaukia skambučio ir yra pakviečiamas skubiai atvykti į JAV Kapitolijų skaityti paskaitos. Tačiau atvykęs į Kapitolijų profesorius sužino, kad tikroji jo atvykimo priežastis buvo ne paskaitos skaitymas, o vartų į senovės išmintį ieškojimas. Šioje knygoje vėl veikia slaptosios tarnybos, taip pat bus galima susipažinti ir su „neįtikėtinais” išradimais.

Skaitydamas šią knygą perskaičiau ir keletą recenzijų. Tai jose ši knyga buvo lyginama su „Da Vinči kodu” bei „Angelais ir demonais”, kadangi ji yra trilogijos trečioji dalis, nes visose pagrindinis personažas yra simbolologas Robertas Lengdonas. Tik ji komplimentų nesulaukė, nes atseit jos lygis žemesnis lyginant su anomis dvejomis. Tai gal ir gerai, kad aš jų dar neskaičiau, nes netapau išlepintu skaitytoju ir trūkumų neieškojau. O patiko knyga dėl joje aprašomų paslapčių ir simbolių. Man labai patinka tokie dalykai, kurie, galbūt, nėra mokslu paaiškinami; slapti, žinomi tik siauram žmonių ratui ar sunkiai suvokiami protu. Tai ir šiame romane mane žavėjo masonų (laisvųjų mūrininkų) simbolių aiškinimas, landžiojimas slaptais Kapitolijaus tuneliais ir pan.

Beje, pagal šį romaną turėtų būti pastatytas ir filmas. Tik kada jis pasirodys neaišku, informacijos apie jį labai mažai.

Parašykite komentarą