Galaxy S6 ir S6 EDGE išbandyti!

Šis penktadienis nepraėjo veltui – pasinaudojau galimybe išbandyti Galasy S6 ir Galaxy S6 EDGE. Šiandien taip pat supratau kad, visai nebūtina telefoną pirkt, ar gaut pasiūlymą jį patestuot iš gamintojo, jei nori apie jį parašyti apžvalgą. Telefoną pačiupinėti galima ir kokiam salone, kur juo prekiaujama.

Taigi šiandien eidamas vienu prekybcentriu užtikau stendą su šiais dviem gražuoliais. Tiesą sakant, skirtumas tarp S6 ir S6 Edge yra tik lenktame pastarojo ekrane, todėl didžiąją mano dėmesio dalį gavo lenktais ekrano kraštais išsiskiriantis S6 variantas. 20140125_221839Palaikęs juos rankose galiu pasakyti, kad abu šie telefonai labai smagūs. Nors nuo mano S5 dydžiu skiriasi ir ne daug, tačiau delne guli daug patogiau. Samsung šį kartą telefono dizainui skyrė daugiau dėmesio ir tas tikrai matosi. Lyginant su ankstesniais Galaxy modeliais, šiuose fiziniai mygtukai išdėstyti šiek tiek kitaip – įjungimo mygtukas nuleistas truputį žemiau, arčiau telefono dešinio kašto vidurio, o garso valdymui skirti du mygtukai, vienas didinimui, kitas mažinimui. Valdant telefoną vieną ranka, įjungimo/išjungimo mygtukas atsiduria nelabai patogioje padėtyje. Lenktas ekranas… nežinau… Atrodo jis neblogai, bet realios naudos aš jame nematau. Naudą įžvelgs nebent tik mėgstantys pasipuikuoti, kadangi S6 Edge turės reta persona, nes kaina lenktaekranio gerokai didesnė už tiesiaekranio.

20150327_165443

Kamera paliko tikrai gerą įspūdį. Daug su ja nežaidžiau, tačiau ką pamačiau tikrai patiko. Nuotraukos gaunasi labai šviesios net ir su priekine kamera. Tik kaip visada darant asmeninukę veidas atrodo keistai deformuotas. Taigi, ši problema išlieka neišspręsta.

Telefone su aktyvuotu „retail mode” visko neišbandysi, todėl atnaujinto pirštų antspaudų skenerio bandyt nesinorėjo, o ir kažin ar būtų pavykę. Tačiau pulso matuoklį ir naują „Shealth” versiją išbandžiau.

Taigi atnaujintoje „Shealth” aplikacijoje atsirado daugiau funkcijų. 20150327_165029Dabar gali fiksuoti kiek vandens per dieną išgėrei, gali išmatuoti ir SpO2 (deguonies kiekį kraujyje). Pulso matavimas tapo informatyvesnis. Matuojant iš karto pateikiama kardiograma, o matavimą pabaigus gali nustatyti kokiai fizinei būklei esant darytas matavimas (pabudus iš miego, po sporto, ramybės būsenoje…). Pats programos dizainas tapo panašus į išmaniųjų apyrankių gamintojų kuriamų programėlių dizainą. Ir tas tik į naudą – vizualiai atrodo daug geriau už S5 arba S4 variantą. Būtų visai malonu ir S5 savininkams sulaukt panašaus „Shealth” atnaujinimo.

20150327_165048Visumoje telefonas palieka gerą įspūdį, tačiau žinant kiek jis kainuos, kyla rimta abejonė ar išsipildys Samsung viltys, kurias jie deda į šį telefoną. S6 kaina turėtų būti maždaug 699 eurų (32 GB vidinės atminties), o S6 edge 1049 eurų (128 GB vidine atmintimi). Na, ir ne tik kaina yra šio telefono minusas. Didelis trūkumas yra nekeičiama telefono baterija, ir tai, kad į telefoną negalima įdėti atminties kortelės. Trumpas mano verdiktas būtų toks: Turiu S5 ir nei į S6, nei į S6 edge jo keist nenoriu.

0 komentarų apie “Galaxy S6 ir S6 EDGE išbandyti!”

Parašykite komentarą