Mano įspūdžiai naudojantis Galaxy S5

Praėjo jau beveik 3 metai ir mano mylimą Galaxy S2 telefoną keičia naujausias šios serijos modelis – Galaxy S5. Senukas S2 buvo puikus telefonas, tačiau per tuos 3 metus paseno ir fiziškai, ir morališkai – baterija „išgyvena” pusę dienos, filmuojant striginėja vaizdas, o ir pats aplėto gerokai… Todėl jo pakeitimas naujesniu modeliu tapo neišvengiamas. Rinkdamasis naują telefoną svarsčiau apie Galaxy Note4, nes norėjau telefono dideliu ekranu. Tačiau po įnirtingų jo testavimų atstovybėse priėjau išvados, kad jis man per didelis. Mėgstu telefoną nešiotis džinsų kišenėje, o turint tokį banginį jau būtų baisu ir atsisėsti… Kadangi Note4 nuo S5 ne taip jau baisiai daug ir kuo skiriasi tai įsigijau pastarąjį.

Šiek tiek skaičių…
Ekranas – 5,1 col. (129,4 mm), palaiko Bluetooth v4.0 ir USB 3.0, bei 4G LTE. Navigacija veikia ne tik per GPS palydovus, bet ir „Glonass“, bei „Beidou“. Ekrano skiriamoji geba – 1920 x 1080 (FHD). Procesorius – keturių branduolių 2,5 GHz. 2GB RAM, vidinė atmintis 16 GB (manajame) arba 32 GB,  palaiko MicroSD (iki 128 GB).

Kas yra dėžutėje: 

20141126_184530
Medžio rievėmis išmargintoje dėžutėje radau nei daug nei mažai: USB laidą, įkroviklį, ir ausines su papildomais antgaliukais. Visi šitie balti priedai prie juodos spalvos telefono aparato… Tiesiog Ing ir Jang…
Korpusas

Kaip ir S2, šiame telefone mygtukai ir kištukai išdėstyti analogiškai. Prieš tris metus, pasirodžius Galaxy S2 telefonui jo apžvalgose visi rašė, kad jis labai didelis, nepatogu jį nešiotis kišenėje ir t.t. Pradžioje ir man jo matmenys atrodė kiek didoki, tačiau apsipratau nesunkiai ir visai normalus telefonas atrodė. Galaxy S5 dar didesnis (142 x 72,5 x 8,1 mm) bet ir jis man neatrodo per didelis.
Pats telefonas rankoje guli patogiai. Nežinau koks jausmas būtų su originaliu galiniu dangteliu, tačiau odiniame Samsung dėkliuke jį laikyt tikrai labai patogu ir saugiau, nes krentant sušvelnintų smūgį.

Ekranas

Super AMOLED ekraną vienu žodžiu būtų galima apibūdint – įspūdingas. Didelis, ryškus, pikseliai jame tokie maži, kad tik su mikroskopu įžiūrėsi. Ypatingai jautrus lietimui, turi rėžimą naudojimui su pirštinėmis. Dabar jau tikrai galima skaityti interneto puslapius nei kiek nedidinant vaizdo telefono ekrane. Raidės lengvai įžiūrimos ir aiškios.

Kamera
Dar vienas labai didelis gėris šiame telefone – kamera. Ji turi daugybę naudingų funkcijų ir fotografavimui ir filmavimui, pvz.: slow motion. Lyginant su S2, šiame telefone panaikintas mygtukas filmavimo/fotografavimo perjungimui. Dabar yra du mygtukai, vieną paspaudus – fotografuoja, kitą – iš karto filmuoja. Dabar pagalvojus: kiek daug gerų kadrų ir vaizdo įrašų esu netekęs perjunginėdamas rėžimus iš vieno į kitą. Daugiau apie kamerą šiame video:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=F10LoxqPdFQ?rel=0]

ir visi kiti dalykai

Pirštų antspaudų skeneris veikia gerai, ne taip kaip iphone, kur su katino letenėle atrakint galima. Tiksliai braukiant pirštu per sensorių jis atpažįstamas visą laiką. Užprogramavus vieną pirštą, su kitu taip pat nebeatrakinsi.

Baterija kol kas irgi dar nenuvylė. Paskutiniais naudojimosi mėnesiais S2 buvau įpratęs laikyt visada prijungtą prie įkroviklio, nes jo baterija jau nei dienos neištempdavo. Deje, nebeprisimenu kiek baterija „gyvendavo” telefonui esant naujam. Tačiau S5 bent jau kol kas ištempia dvi dienas, telefoną naudojant tradiciškai – vienas kitas skambutis, keletas SMS žinučių, truputis interneto ir žaidimų.

Labai patiko žadintuvo funkcija „išmanusis žadintuvas”. Nors ji jau buvo ir S2, tačiau S5 veikia kur kas geriau. Jo funkcija „išvest” žmogų iš gilaus miego būsenos švelnia melodija, kad suskambus tikrajam žadintuvui nepatirtum streso. Naudojant S2 visada pašokdavau nuo pirmųjų „išmaniojo žadintuvo” garsų. Nors ir švelnūs jie buvo, bet reaguodavau į juos jautriai. S5 žadintuvo naudą net ir mano draugė teigiamai įvertino, o juk visi žinom, kaip sunku įtikt ankstų rytą iš miego prikeltai moteriai 🙂

Taigi kol kas vien tik teigiamus dalykus galiu pasakyti. Super telefonas! Kai atrasiu telefone daugiau malonių siurprizų – būtinai apie juos pranešiu 🙂

0 komentarų apie “Mano įspūdžiai naudojantis Galaxy S5”

Parašykite komentarą