Nedidelė patirtis iš šokių pamokų

20133_1215935442465_7228897_n

Laikas nuo laiko vis tenka palankyt šokių pamokas. Dabar po ilgesnės pertraukos vėl ketinu pradėti šokti, tai kilo noras pasidalint šiokia tokia, per kelis metus sukaupta, patirtimi.

Mano manymu, lankant šokius, vienintelis svarbus daiktas, kurį reikia turėti, ir į kurį reikia investuoti, yra tinkama avalynė. Jokios specialios aprangos pradedant lankyti šokių repeticijas tikrai nereikia. O vat patogūs šokių batai, tikrai, reikalingi.

Pradžioje bandžiau šokt su lengvais paprastais batais, bet patogu nebuvo, batai trindavo, kojų padai po repeticijų „degdavo”. Po kelių šokimo mėnesių, Smorigino reklamuojamame „Puante”, nusipirkau lakinius šokių batus. Galiu pasakyt, kad nerealiai faini batai : ) Lengvi, patogūs… Tik prie kieto kulno pradžioje reikia priprast.

;

Bet tokie batai reikalauja ir specialios priežiūros. Visų pirma, lakinius batus rekomenduočiau pirkt, tik jau gerai „susišokus” su partnere, nes jie greitai susibraižo. Viršutinės batų dalies (lakuotos odos) negalima tepti impregnantais ar batų tepalų. Reikėtų naudoti tik blizginamąsias priemones (berods sudėtyje jos turi glicerino). Šokių batai būna ir ne lakuotos odos, tai su jais mažiau vargo.

Batų padus taip pat reikia prižiūrėti. Kadangi pagaminti iš verstos odos, jie labai gerai renka dulkes nuo parketo. O jei parketas vaškuotas, tai apsivelia ir vašku. Todėl tam yra reikalingas specialus šepetėlis. Batus reikia saugoti nuo drėgmės ir nešioti medžiaginiame maišelyje (jis paprastai parduodamas kartu su batais).

Jeigu jums kyla kokių nors klausimų ar norit sužinot kur geriausia lankyt šokius – klauskit komentaruose – patarsiu : )

Parašykite komentarą