Ananaso auginimas

Užsiaugini ananasą, tikriausiai, lengviausia iš visų egzotiškų vaisių. Jis nereikalauja ypatingos priežiūros, o svarbiausia tai, kad jis duoda vaisių. Kaip pasodinti ananasą parodyta šiame video:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=b0mhwAJM12U]

Tik aš įsodindamas jį į žemę, dar pamirkiau vandenyje, kad jo šaknys labiau išlįstų. Kažkur skaičiau, kad pražysti jis gali jau ir po maždaug 1 metų. Maniškiam jau gal kokie 4 mėn. Tai ne tiek daug ir beliko laukt : )

0 komentarų apie “Ananaso auginimas”

  1. o ką ten reikia dar užpilti ant jo, truputį nesupratau? Kažką sakė pabaigoje, kokių tai trąšų?

    Atsakyti
    • Šiaip jokių trąšų aš nenaudojau. Tiesiog nusukau tą jo kuodą, nulupinėjau lapelius, kol pasimatė šaknys. Tada įmerkiau į vandenį kokiai savaitei, kol tos šaknys ilgesnės išlindo, o tada į žemę įsodinau ir laistau. Ir auga jis nesiskųsdamas 😀

      Atsakyti
  2. Atgalinis pranešimas: Mano namuose auga ir mangas - Ksi.lt
  3. Tikrai gali nesitiketi, kad jis tau pražystų po metų. Auginau ananasą apie 4 metus namų sąlygom ir jis per tą laiką paaugo ne kažką didesnis negu kai jį pasodinau. Galbūt dariau kažką netaip, bet realiai manau kad jam reikia daug saulės šviesos ir karščio. Kitaip tariant idealiausios sąlygos jam auginti yra tropikai. Betkokia kita klimato juosta gerokai prailgina jo augimo laiką. Arba, nebent tu jam sukurtum labai palankias sąlygas, tada gal ir būtų galima pagreitinti tą augimą. Kaip ir tavo duotame video jį augina šiltoje klimato juostoje. Betkokiu atveju sekmės auginant ir kantrybės.

    Atsakyti
    • Aš turiu du pasisodinęs, tai vienas auga greičiau kitas lėčiau. Pas tave jam kažkas tikrai netinka, jei taip lėtai auga. Kažkur skaičiau, kad šilumus jam tikrai daugiau reikia, norint kad pražystų, bet tam pakanka uždengt polietilenu ir dar laistyt trąšomis. Na, bet, kad Lietuvoje jį užaugina, tai tikrai faktas.

      Atsakyti
  4. As auginu jau kelinta ananasa namu salygomis, ir dabartinis turbut jau kokie 3 metai pas mane. Augo labai greitai ir gerai, lapus tai net karpyti reikejo, nes luzo nuo svorio ir ilgio, o vat ziedu taip ir nesulaukiau dar nei karto. paziuresim kas toliau bus. o prieziuros jam nereikia daqug, maniskis ir sviesoj stovejo, ir tamsesnej vietoj, tik vat vazono jam reikia didesnio. vat vazona didesni jam duosit, jis ir augs geriau.

    Atsakyti
  5. Nu matai video sako po metu papilti sodos ar padeti obuoli nakciai ir uzdengti. Cia kaip bananu nokima issaukia dujos, taip ir sitam panasiai.

    Atsakyti
      • nea, neaginu bananu. tiesiog pas mus juos atveza zalius ir jie nenoksta, paskui sandeliuose kai reikia, kiek reikia nuveza i kameras ir leidzia ten duju, kurios suzadina nokima. (vadinasi naturaliai kur jie auga tas dujas gal pats augalas isskiria).
        Kodel sakysim po obelim niekada nesudygs ten nukritusio obuolio seklos – nes irgi kazkokia medziaga isskiriama, kuri stabdo daiguma.

        Pamerkiau vakar ananaso likuti i stiklaini vandens, truputi medaus dejau, ziuresiu kaip saknis isleis…. 🙂

        Atsakyti

Parašykite komentarą