9 sudėtingiausi ir pavojingiausi keliai pasaulyje

1) Col de Turini, Prancūzija

Jis įsikūręs maždaug 2 km virš jūros lygio, Col de Turini kalnų perėjoj, pietų Prancūzijos Alpėse. Tai taip pat 20 mylių Monte Carlo ralio etapas.

2) Stelvio perėja, Italija

Jis yra rytų Alpėse Italijoje. Stelvio perėja jungia Valtellina su Merano ir viršutiniu Adige slėniu.

3) Leh–Manali Highway, Indija

Leh-Manali Highway yra įsikūręs Indijoje ir apima per 297 mylių ilgio atkarpa Himalajų kalnų masyve.

4) Puxi Viadukas, Šanchajus

Tai vienas iš Šanchajaus judriausių ir didžiausių viadukų. Per valandą juo pravažiuoja tūkstančiai automobilių. Tiltai išsidėstę penkiais lygiais, kurie jungia dviejų miestų kelius.

5) The Judge Harry Pregerson Interchange, LA

The Judge Harry Pregerson Interchange įsikūręs Los Angeles’e ir yra vienas iš sudėtingiausių kelių šalyje.

6) Mirties kelias, Bolivija

El Camino de la muerte yra 43 mylių ilgio, jungiančio La Pasas ir Coroico, 35 mylios į šiaurės rytus nuo La Pasas Bolivijoje. Garsėjantis pavojingumu, buvo pakrikštytas, kaip pavojingiausias pasaulio kelias 1995 metais. Kelio juosta labai siaura, nėra turėklų, be to, rūkas ir lietus mažina matomumą. Kelio paviršius padengtas purvu, taip pat yra krentančių akmenų pavojus. Manoma, kad per metus, šiame kelyje žūsta 200-300 turistų.

7) Lenos greitkelis, Rusija

Paskutiniai 600 kilometrų Rusijos federalinės magistralės iš Maskvos į Sibiro miestą Jakutską yra vadinamas „Lenos greitkeliu'”.  Šis keistas kelias eina lygiagrečiai su upe Lena. Jakutskas yra laikomas vienu šalčiausių miestų žemėje. Vidutinė sausio mėnesio temperatūra  -43 ° C. Tik vasarą, kai daug lyja, kelias tampa nepereinamas.

8. Guoliang tunelis, Kinija

Tunelis Taihang kalnuose buvo pastatytas vietos  gyventojų grupelės vadovaujamos, Shen Mingxin. Statybos užtruko maždaug penkerius metus. Daugelis kaimo gyventojų žuvo nelaimingų atsitikimų metu statydami tunelį.  Tunelis buvo atidarytas  1977 m. gegužės 1 d. Jis yra 1.200 metrų ilgio, maždaug 5 metrų aukščio ir 4 metrų pločio.

9) Trollstigen, Norvegija

Norvegijoje yra daug kelių pritraukiančių turistus.  Ryškiausias iš jų yra Trollstigen. Važiojant šiuo keliu atsiveria puikus vaizdas į keletą krioklių. Žodis Trollstigen reiškia Trolių kopėčias.

0 komentarų apie “9 sudėtingiausi ir pavojingiausi keliai pasaulyje”

  1. Atgalinis pranešimas: 2011 metų statistika at Ksi.lt

Parašykite komentarą