Lektorium nebusiu

Praėjusią savaitę per LinkedIn parašė Vilnius Coding Scool HR’istė ir sako: ieškom lektorių duomenų analitikos kurso dėstymui, gal būtų įdomu?

Iš pradžių sureagavau skeptiškai. „Aš? Dėstyti? Niekada apie tai negalvojau!”. Bet Indrė, kaip visada, mane padrąsino. „Kodėl gi ne?” – sakė ji. – „Bus nauja patirtis, gal netgi patiks.” Tada ir pats pagalvojau, kad gal tikrai visai fainas užsiėmimas, būtų po kokią valandą per dieną, kelis kartus per savaitę pasidalinti sukauptomis žiniomis ir dar kokį papildomą pinigą gauti.

Pradėjau rimčiau svarstyti šį pasiūlymą. Juk iš tiesų, kodėl gi ne? Visada mėgau aiškinti sudėtingus dalykus paprastai ir suprantamai, o ir patirties su Power BI ir SQL tikrai netrūksta. Atėjusiems naujokams dažnai tenka pasakoti tokius dalykus, o ir periodiškai turime „Data Talks”, kuriuose tenka pristatinėti kokias nors duomenų analitikos pasaulio įdomybes… O be to, nuo rugsėjo pora kolegų pradėjo studijuoti, tai ir man būtų smagu prisijungti prie akademinio pasaulio. Mokyti kitus geriau nei mokytis pačiam, nes išdėstai paskaitą ir ramus, nei namų darbų nei ką.

Sutartu laiku susiskambinome su HR atstove aptarti detalių. Ji papasakojo apie kursą, studentus, lūkesčius, o aš pasidalinau savo patirtimi ir idėjomis. Viskas skambėjo puikiai, kol neišgirdau apie paskaitų grafiką…

Pasirodo, paskaitos būtų vykdomos vakarais, nuo 18:00 iki 21:00 valandos, tris kartus per savaitę. Ir visos – online. Šiek tiek nusivyliau. Po sunkios darbo dienos, ypač tamsiais žiemos vakarais, norisi pailsėti, o ne sėdėti prie kompiuterio ir dėstyti. Be to, esu labiau „vyturys” nei „pelėda”, tai vakarais mano produktyvumas gerokai sumažėja. Po kokią valandą ar dvi, nuo kokios 17:00 per dieną ir porą kartų per savaitę dar galėčiau skirti, bet tiek jau daugoka…

Pora dienų svarstęs visus „už” ir „prieš”, paprašiau Gemini, kad sukurtų kokį gražesnį pasiūlymo atsisakymo tekstuką ir jį persiunčiau HR’istei. Tai kol kas lektorium nebūsiu.

3 komentarai apie “Lektorium nebusiu”

  1. Teisingai. Nėr čia ko dėl pinigų vergaut ir darbui visą laiką atiduot. Aš antram darbe simboliškai prisidurdavau kelis eurus, mečiau šiemet.

    Atsakyti

Parašykite komentarą