Atgaivinau savo webscraperius ir tinginio taisyklė

Prisimenat, kaip nusprendžiau nebevargti su čekių vedimu į savo biudžeto sekimo sistemą? Nuo tada stebėjau tik pajamas – dividendus, akcijų vertę, fondus ir panašiai. Viskas buvo automatizuota, websraperiai rinko duomenis, aš tik žiūrėjau į gražius skaičiukus. Bet kažkur liepos gale tie mano websraperiai užsilenkė.

Iš pradžių bandžiau aiškintis, kas negerai, bet niekaip nepavyko jų prikelti. Strigo ta dalis, kur turėtų atsidaryti naršyklės langas. Tingėjau gilintis, paklausiau Gemini, bet ir jis tada nieko protingo nepasakė.

Aišku, buvo gaila, kad mano biudžeto pbi nebeveikė. Įdėjau į jį nemažai darbo, nesinorėjo taip palikti. Bet ir skirti daugiau laiko sprendimo paieškoms labai tingėjosi.

Ir štai, praėjus daugiau nei mėnesiui, Gemini pasipildė Gem’ais. Tie Gem’ai – tai kaip Chat GPT naudojami „gpt’s”. Kitaip tariant, tai Gemini modeliukai, tik pritaikyti specifiniams poreikiams. Galima susikurti savo arba pasiimti jau sukurtą.

Aš pasiėmiau programavimui skirtą ir jo pasiklausinėjau. Ir ką jūs manot – jis man mano websraperius ir sutvarkė! Pasirodo, tiesiog buvo atsinaujinusi Selenium versija, ir reikėjo šiek tiek kitaip išsikviesti naršyklę, o tada supildyti laukus ir paspausti mygtukus. Realiai, pakeičiau kelias kodo eilutes ir vėl viskas veikia.

Pasikartojo ta tinginio taisyklė, kad kartais geriau nieko nedaryti ir problemos pačios išsisprendžia 🙂 aišku, ne visada, ne visose srityse, bet kartais tikrai tai suveikia. Tai ir šiuo atveju, jei būčiau iš karto puolęs taisyti, būčiau sugaišęs daug laiko. O dabar – greitai ir efektyviai. Ir biudžetas vėl tvarkingai sekamas, ir aš laimingas.

Parašykite komentarą