Žuvinto paukščiai

Penktadienį su Indrute važiavome į Perloją, paminėti mano praėjusio gimtadienio. Kitą dieną planavome vykti į Žuvinto rezervatą pasiklausyti paukščių.

Į paukščių klausymosi ekspediciją išvykome keturiese – pavyko įkalbėti prisijungti ir mano mamą su broliu.

Vos atvykę prie Žuvinto rezervato direkcijos, nustebome išvydę gal porą dešimčių VW Beetle automobilių. Pasirodo, vyko kažkoks jų suvažiavimas – įdomus kontrastas gamtos apsuptyje!

Savo ekskursiją pradėjome nuo pažintinio tako. Nuo direkcijos link ežero nutiestas takas, kuris vėliau išsišakoja. Deja, tako ilgis buvo tik apie 1,5 km, tad ilgai pasivaikščioti neteko. Ilgesnės tako atšakos gale radome paukščių stebėjimo bokštelį. Užlipę į jį, dairėmės po ežerą, tikėdamiesi pamatyti įvairių paukščių. Pavyko išgirsti tik pilkosios žąsies kreksėjimą. Pilkųjų žąsų buvo tiek daug, kad be jų kreksėjimo daugiau nieko kito ir nesigirdėjo. Deja, dar ir stiprus vėjas trukdė išgirsti kitus paukščius, kurių, tikėjomės, kad bus gerokai gausiau nei tik žąsys.

Po pasivaikščiojimo taku, užsukome į lankytojų centrą. Antrame aukšte aptikome įdomią ekspoziciją, kurioje galėjome pasiklausyti įvairių rezervate gyvenančių paukščių balsų, pamatyti jų žiedų pavyzdžius ir sužinoti daugiau apie jų gyvenimą. Užlipę ant stogo, pasinaudojome žiūronais, kad dar kartą pasidairytume po ežerą ir jo apylinkes.

Grįždami namo, dar užsukome prie Metelio ir Dusios ežerų, tikėdamiesi išvysti daugiau paukščių. Prie Metelio ežero man nusišypsojo sėkmė – išgirdome remezos čiulbėjimą! Taip pat matėme plaukiojantį kragą, bet, deja, jis buvo tylus. Nors ir matėme nemažai paukščių, tą dieną pavyko užfiksuoti tik dviejų naujų balsus.

1 komentaras apie “Žuvinto paukščiai”

Parašykite komentarą